Wat zijn de beste afmetingen van afbeeldingen en foto’s op Social Media in 2020?

Geplaatst op:
6/12/2020

Social Media speelt een belangrijke rol bij het positioneren van je merk. Het is een manier om gemakkelijk in contact te komen met je doelgroep. Niet op Social Media aanwezig zijn met je bedrijf is eigenlijk een no-go.

Waar het vroeger belangrijk was om te kijken hoe het logo van je bedrijf eruit zou zien op je visitekaartje of briefpapier, is het tegenwoordig veel belangrijker om bij het ontwerp van je huisstijl rekening te houden met de verhoudingen op social media. Er zijn namelijk verschillende afmetingen nodig op social media.

Hoe ziet jouw logo er bijvoorbeeld uit als omslagfoto op Facebook? Is het logo duidelijk genoeg als profielafbeelding op Instagram? En hoe laat je het beeldmerk terugkomen op je website? Al deze vragen zijn belangrijk bij het vormgeven van een huisstijl. Want voor social media zijn verschillende formaten nodig.

Dus, wat zijn de beste afmetingen?

Het is belangrijk om te weten wat de beste afbeeldingen zijn van afbeeldingen en foto’s, specifiek voor 2020. De afmetingen veranderen nog wel eens namelijk. Ook verschillen de afmetingen per platform. Vandaar dat wij de beste afmetingen hieronder voor je op een rijtje zetten.

De beste social media afmetingen

Elk platform hanteert andere formaten en schaalt het logo weer naar een ander formaat. Dit betekent dat elk platform jouw logo anders weergeeft en dat je het elke keer weer moet schalen en bijsnijden. Dit kan veel werk kosten. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het ontwerp van je huisstijl. Om je alvast op weg te helpen hierbij een overzicht van de meest voorkomende afmetingen:

De beste afmetingen voor Facebook:

Facebook is nog steeds het populairste platform in 2020. Het platform is steeds visueler geworden met meer focus op beeld, zoals Facebook Video. Aanbevolen formaten voor afbeeldingen Facebook:

Facebook profiel foto grootte: 180px x 180px

Facebook omslagfoto grootte: 820px x 462px

Facebook afbeelding in geplaatst bericht: 1200px x 630px

Tip: Als je video’s plaatst op Facebook, zorg er dan voor dat je zo min mogelijk tekst gebruikt. En houdt de video’s zo kort mogelijk.

De beste afmetingen voor Instagram:

Instagram is natuurlijk een stuk visueler dan de overige Social Media platforms. En hierdoor kan het soms lastig zijn om dezelfde content te delen. Sinds Facebook eigenaar is van Instagram is het een stuk makkelijker om bij het plaatsen van je Facebookbericht direct een Instagrampost te maken. Handig voor als je op beide platforms je doelgroep wil bereiken. Aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen op Instagram:

Instagram profiel foto grootte: 110px x 110px

Instagram foto grootte: 1080px x 1080px (vierkant)

Instagram Stories grootte: 1080px x 1920px

De beste afmetingen voor LinkedIn:

LinkedIn is als zakelijk social media platform heel belangrijk voor je bedrijf. Het platform wordt veel gebruikt voor acquisitie, dus dan moet jouw huisstijl er natuurlijk haarscherp uit zien! Aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen op LinkedIn:

LinkedIn company logo size: 300 x 300

LinkedIn cover photo size: 1536 x 768