Hoe maak ik een succesvolle website met Wordpress?

Geplaatst op:
6/12/2020

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel Wordpress websites te vinden. Met Wordpress kan bijna iedereen een simpele website in elkaar zetten. Waar je vroeger nog kennis moest hebben van zaken als HTML en CSS is dat nu niet meer nodig. Alle functies die je nodig hebt zijn te installeren met de vele plugins die beschikbaar zijn. Maar door de uitgebreide mogelijkheden kan het best even zoeken zijn waar je moet beginnen. In dit artikel beschrijven we hoe je een succesvolle website maakt met Wordpress.

Beginnen met een Wordpress website

Domeinnaam? Check! Wordpress? Staat geïnstalleerd! En nu? Na het invullen van je gegevens kom je op de dashboard pagina van jouw Wordpress omgeving. Meestal zijn er al een aantal standaard thema’s geïnstalleerd. Je kan in principe meteen aan de slag! 

De kans is groot dat je liever geen standaard thema gebruikt. In dat geval kan je via de zoekfunctie een andere template downloaden. Er zijn zowel gratis als betaalde templates. Wil je dat jouw website echt op maat is gemaakt? Dan kan je ervoor kiezen om een template te laten ontwerpen door een webdesigner

Nu je thema is ingesteld kan je gaan beginnen met het aanmaken van je pagina’s. Vanaf nu is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om goed te kijken naar de structuur van jouw website. Welke content komt waar? Je wilt misschien contactinformatie op je website. Doe je dit op de hoofdpagina? Of komt er een aparte contactpagina? Of beide? Het scheelt veel tijd als je hier van te voren goed over nadenkt. Probeer eerst eens de structuur van je website uit te schrijven op een A4tje. Let goed op de logica en gebruikerservaring (beide belangrijk voor Google). 


Wanneer heb ik een succesvolle Wordpress website?

De pagina’s van je website zijn aangemaakt, de content is geschreven. Je website ziet er super uit! Maar is deze succesvol? We kunnen gaan uitweiden over de definitie van succes, maar dat gaan we niet doen. Gelukkig heeft Google  het antwoord op deze vraag. Op dit moment is Google, zeker in Nederland, de meest gebruikte zoekmachine. Om te kunnen bepalen of jouw Wordpress website succesvol is zal je dat via Google meetbaar moeten maken. Dit kan met verschillende tools die beschikbaar zijn zoals Google Analytics en Search Console. Via Search Console is het bijvoorbeeld mogelijk om te zien hoe goed je pagina’s vindbaar zijn in Google. Ook is te zien op welke zoekwoorden je wordt gevonden. Deze informatie kun je gebruiken om je website verder te optimaliseren en je Wordpress website tot een succes te maken!