Een logo laten ontwerpen door een freelancer, hoe werkt dat?

Geplaatst op:
15/3/2021

Je bent misschien net gestart met je eigen bedrijf of misschien is jouw bedrijf wel toe aan een nieuwe visuele indentiteit. Er zijn meerdere redenen om een logo te laten ontwerpen. Vaak laten mensen dit doen door een freelancer. Maar hoe werkt zoiets eigenlijk? En is het niet veel makkelijker om zelf je logo te ontwerpen met een gratis online tool?


Een freelancer jouw logo laten ontwerpen

Eigenlijk is de eerste vraag die jij jezelf zou moeten stellen; wat wil ik uitstralen met mijn logo? Welke kleurgebruik past bij mijn bedrijf? Welke vormen? En wil ik een beeldmerk of toch gewoon mijn bedrijfsnaam in tekst gebruiken?


Zodra je antwoord hebt op al deze vragen ben je klaar om de volgende stap te nemen. Je kan aan de slag met een online tool, of je schakelt een professional in. Beide kan natuurlijk ook! Je kan een online tool gebruiken om inspiratie op te doen om vervolgens jouw logo te laten ontwerpen door een freelancer. 


Als je besluit om met een freelancer samen te werken dan is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden:


  • Zoek een creatieve freelancer die al vaker een logo heeft gemaakt. Het is niet zo dat iedereen die in de creatieve sector werkt logo’s kan maken. Kijk dus goed waar iemands expertise ligt, vergelijk eventueel meerdere portfolio’s;
  • Omschrijf duidelijk de opdracht voor de freelancer. Het ontwerpen van een logo is een creatief proces. Misschien heb je nog niet heel concreet voor ogen hoe jouw logo eruit moet gaan zien. Toch is het verstandig om zo duidelijk mogelijk te beschrijven wat je al wel weet;
  • Spreek meerdere feedback rondes af. Zoals hierboven al geschreven is het maken van een logo een creatief proces. Je zal dus niet meteen tevreden zijn bij de eerste versie. Het is verstandig om van te voren meerdere feedback momenten af te spreken. Hierdoor kom je achteraf niet voor verrassingen te staan;
  • Spreek af of je per uur werkt of een vast bedrag voor de gehele opdracht. Dit hangt vaak ook samen met afspraken omtrent feedback rondes. Sommige opdrachten zijn meer geschikt voor een uurtarief en sommige meer voor een vaste prijs. Het kan ook een persoonlijke voorkeur zijn om één van de twee opties te kiezen.


Als het duidelijk is waar je aan moet denken bij het laten ontwerpen van je logo is het tijd om aan de slag te gaan! Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met een geschikte creatieve freelancer. Via Stulance kan je gratis en vrijblijvend een opdracht plaatsen. Je ontvang vaak al binnen 24 uur meerdere reacties en kiest vervolgens zelf met wie je aan de slag gaat. Ben jij klaar om jouw logo te laten ontwerpen door een freelancer? Plaats dan nu een opdracht!