Werk samen met een creatieve freelancer

Werk samen met een creatieve freelancer

Stulance is hét netwerk van creatieve studenten. Wij brengen je in contact met de beste freelancers voor jouw opdracht.

aan jouw

Plaats nu gratis en vrijblijvend een opdracht

Opdrachtgever
Daniel
Opdrachtgever

“Het is via Stulance heel makkelijk om in contact te komen met een geschikte freelancer. Er kan op een betrouwbare manier worden samengewerkt. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op mijn projecten.”

"Stulance is voor mij een fijne plek omdat het een brug slaat tussen wat ik kan en wat een opdrachtgever zoekt. Ik vind het heel fijn om naast mijn studie ook in opdracht te werken. Zo kan ik alvast mijn CV opbouwen en werkervaring opdoen!"

Hillinde
Freelancer
Freelancer

Waar freelancers actief zijn

Nieuwste freelancers

Bekijk alle freelancers

Hét netwerk van

76

creatieve studenten

Waarom Stulance

Vaak zijn studenten nog niet werkzaam binnen het werkveld waarin zij later aan de slag zullen gaan. Tijdens de studie nemen studenten vaak een bijbaantje wat niks te maken heeft met hun studierichting. Wij brengen studenten en opdrachtgevers samen. Ons netwerk bestaat uit creatieve studenten vanuit verschillende kunstopleidingen. Er is dus altijd een gespecialiseerde student voor jouw opdracht.

Ga aan de slag als freelancer

Stulance is hét netwerk van creatieve freelancers. Via Stulance is het mogelijk om tijdens je studie als freelancer aan de slag te gaan. Word lid van ons netwerk, breid je eigen professionele netwerk uit en ontwikkel jezelf!
Je kan lid worden van Stulance als je ingeschreven bent bij een onderwijsinstelling of maximaal 5 jaar na afstuderen.

Word nu lid van ons netwerk!

GRATIS

Profiel op Stulance.nl
Reageer op opdrachten en bepaal zelf je prijs
Ontvang opdrachten vanuit opdrachtgevers
Bouw jouw portfolio en vergroot je netwerk
Aanmelden

Lees hier onze artikelen

Blog

Samenwerken met een freelancer, gaat dat echt zo makkelijk?

Ben jij ondernemer en heb je tijd tekort? Of lukt het maar niet om iets voor elkaar te boksen? Herkenbaar! Een freelancer kan dan de oplossing zijn.

Of je nu een bedrijf wil beginnen of er al jaren een runt, er zijn altijd zaken waar je tegen aan loopt. Je kan immers niet overal even goed in zijn. Heb jij al wel eens overwogen om samen te werken met een freelancer? Hier staan op een rijtje de belangrijkste redenen om wel samen te werken met een freelancer en hoe Stulance jou hierin kan ondersteunen.

Belangrijkste redenen om samen te werken met een freelancer

 1. Freelancers zijn de experts
  Je mag er vanuit gaan dat de freelancer de expert is. De zelfstandigen kiezen namelijk voor een specifiek vakgebied. Een richting waar hun interesse ligt en waar ze goed in zijn. En hoe raakt iemand nu beter gemotiveerd dan wanneer hij/zij aan de slag mag met hetgeen wat intrinsiek motiveert? Bijvoorbeeld in grafisch ontwerp of webdesign
 1. Snel schakelen met een freelancer
  Is de nood hoog en wil jij zo snel mogelijk iets geregeld hebben? Juist door een freelancer in te schakelen is dat mogelijk. Je hoeft niet iemand aan te nemen, zelf te schuiven met een planning, of je te verdiepen in materie die totaal niet eigen is. Via Stulance kan je gratis en vrijblijvend een opdracht plaatsen.

 2. Freelancers hebben ook een imago
  Een freelancer is een zelfstandige en wil net zoals jij werken aan een goed imago. Het is dan ook logisch dat de betreffende persoon zijn/haar best zal doen voor jouw opdracht. Een goede samenwerking is in jullie geval dan ook een win win situatie. Bekijk hoe jij via Stulance kan samenwerken met een freelancer.
 3. Flexibel freelancen
  Geen 9 tot 5 mentaliteit, check! Freelancers vinden het fijn om hun eigen uren in te plannen, dus schiet jou in de avond of in het weekend nog iets te binnen? Grote kans dat je dan gewoon kan sparren en/of iets aan kan laten passen. Maak hier uiteraard wel duidelijke afspraken over van te voren.
 4. Speel in op de flexeconomie
  De flexplekken, ze vliegen als paddenstoelen uit de grond. De freelancemarkt groeit dan ook 3x ten opzichten van de gehele arbeidsmarkt. Speel in op deze trend! Wellicht ook handig om tussen het netwerk te zitten, want wie weet bevalt het zo goed dat je dat in de toekomst goed kan gebruiken.
Blog

De Kleineondernemersregeling (KOR): hoe werkt het?

Sinds 1 januari 2020 is de kleineondernemersregeling (KOR) aangepast. Waar het voorheen zo was dat je in aanmerking kwam voor de KOR als je minder dan € 1.882,- btw per jaar moest betalen, gaat het er sinds dit jaar om hoeveel omzet je hebt. Heb je een maximale omzet van € 20.000 per jaar? Dan kan je gebruik maken van de nieuwe kleineondernemersregeling.


Wat is de kleineondernemingsregeling (KOR)?

De nieuwe KOR is een BTW-vrijstelling in plaats van een belastingvermindering. De kleineondernemingsregeling moet de administratielast van beginnende kleine ondernemers verkleinen. Zodra je aan de voorwaarde voldoet en je aanmeldt voor de KOR hoef je geen btw meer te berekenen aan klanten en doe je geen btw-aangifte meer. Ook kun je geen btw meer terugvragen over kosten en investeringen. 


Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

De kleineondernemersregeling is een vrijwillige regeling waar je gebruik van kan maken als je omzet maximaal € 20.000 per jaar is. Verder moet je ondernemer zijn (dus ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel) en heb je een btw-identificatienummer nodig. Aanmelden voor de KOR kan ten minste 4 weken voor ingang van een nieuw aangiftevak (meestal is dit een kwartaal). Het toepassen van de KOR kan zodra je een schriftelijke bevestiging van deelname hebt ontvangen van de Belastingdienst. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.


Waarom de kleineondernemingsregeling (KOR)? 

Of het voordeel kan geven is erg afhankelijk van jouw situatie. Heb je vooral klanten die geen btw kunnen verrekenen, zoals bijvoorbeeld particulieren? Dan wordt je marge bij dezelfde verkoopprijs als vóór de nieuwe KOR hoger. Maar bij de nieuwe KOR is het niet mogelijk om btw op inkopen en zakelijke kosten te verreken. Hierdoor wordt je inkoopprijs als het ware hoger en je marge dus lager. Om dezelfde marge te houden moet je de verkoopprijs (zonder btw) verhogen, maar dit is voor zakelijke klanten weer minder interessant. Lees hier meer over op website van de Kamer van Koophandel.

Blog

Kan ik aan de slag als freelancer zonder inschrijving bij de KvK?

In 2019 zijn er 159 duizend eenmanszaken opgericht. Een groot deel hiervan is opgericht onder de rechtsvorm natuurlijke personen. Dit cijfer geeft echter geen volledig beeld van het daadwerkelijke aantal nieuwe freelancers. Het is namelijk mogelijk om als freelancer aan de slag te gaan zonder dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Wanneer ben je ondernemer?

Je bent niet wettelijk verplicht om je meteen al in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit moet pas op het moment dat de Belastingdienst en de KvK je als ondernemer zien. De Kamer van Koophandel hanteert hiervoor 3 criteria:

 • Je verdiend geld, bijvoorbeeld door het factureren van je uurtarief.
 • Je levert goederen en/of diensten, bijvoorbeeld het maken van een logo of website.
 • Je werkt niet af en toe voor familie en vrienden, maar maakt regelmatig bijvoorbeeld een logo in opdracht van een klant.

Je hoeft je nog nergens druk om te maken als je af en toe een kleine opdracht uitvoert.  Het geld dat je hiermee verdiend kan je bij de belastingdienst opgeven als ‘Inkomsten uit overige werkzaamheden’. Wordt het uiteindelijk allemaal wat serieuzer? Dan is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel om als freelancer aan de slag te gaan.

Voordelen inschrijven Kamer van Koophandel

De inschrijving bij de Kamer van Koophandel is niet enkel een verplichting. Als je aan één van de criteria voldoet is het verstandig om in te schrijven want het kan ook verschillende voordelen bieden:

 • De inschrijving als eenmanszaak is redelijk goedkoop en eenvoudig. Je bent zelf de eigenaar en hoeft voor de oprichting geen notaris in te schakelen.
 • Er zijn financiële voordelen als je voldoet aan het urencriterium.
 • Je hebt een professionele uitstraling. Bedrijven vinden het fijn om samen te werken met freelancers die zijn ingeschreven.

Bekijk alle blog artikelen